Haberler

Bölümümüz asistanlarından Selcen Semerciöz, Üniversitemizin düzenlemiş olduğu fotoğraf yarışmasında Ocak ayı 1.si olmuştur.


Bölümümüz asistanlarından  A.Selcen Semerciöz, Üniversitemizin düzenlemiş olduğu “Çalışanların Gözünden  fotoğraflarla Yeditepe’de Yaşam” fotoğraf yarışmasında çekmiş olduğu fotoğraf ile Ocak  ayı 1.si olmuştur.  

Amerikan Mikrobiyoloji Derneğinin (American Society for Microbiology, ASM) Türkiye Genç Temsilcisi Bölümümüz Asistanlarından Gizem Özan Olmuştur


Bölümümüz asistanlarından Biyoteknoloji doktora öğrencisi Gizem Özan, alanında en büyük ve en eski derneklerden biri olan Amerikan Mikrobiyoloji Derneğinin (American Society for Microbiology, ASM) Türkiye genç temsilcisi olmuştur.     https://www.asm.org/index.php/asm-near-you/international-ambassadors  

Bölümümüz asistanlarından Gizem Özan Üniversitemizin düzenlemiş olduğu “Çalışanların Gözünden fotoğraflarla Yeditepe’de Yaşam” fotoğraf yarışmasında 3. olmuştur


Bölümümüz asistanlarından Biyoteknoloji doktora öğrencisi Gizem Özan Üniversitemizin düzenlemiş olduğu “Çalışanların Gözünden  fotoğraflarla Yeditepe’de Yaşam” fotoğraf yarışmasına mikroorganizmayı büyüme ortamında Yeditepe Üniversitesi’nin sembolünü çizerek gelişmesini sağlamış ve bu fotoğraf ile Aralık ayı 3.sü olmuştur.

Öğrencilerimizin Bitirme Tezi ‘4. Uluslararası Multidisipliner Avrasya Kongresin’de


Bölümümüz lisans öğrencilerinden; Aycan Germili, Şeyda Bozgeyik ve Müge Kara tarafından Yrd. Doç. Dr. Sanem Argın danışmanlığında hazırlanan lisans bitirme tezinin sonuçları ‘A gender based study on the perception of sports drinks‘ başlığı ile  23-25 Ağustos 2017 tarihleri arasında Roma‘da düzenlenen ‘IV. International Multidisciplinary Eurasian Congress ‘ isimli kongrede sözlü olarak sunulmuştur.

14. “Ekserji ve Ekserji Uygulamaları Üzerine Yaz Kursu” Programı Gıda Mühendisliği Bölümünde Düzenlendi


Bu yıl 14. sü okulumuz gıda mühendisliği bünyesinde düzenlenen ve organizatörlüğünü Prof.Dr. Mustafa Özilgen ve Prof.Dr. İbrahim Dinçer’in yapmış olduğu “Summer Course on Exergy and Its Applications” organizasyonu büyük ilgi gördü. Ev sahipliğini üniversitemizin yapmış olduğu bu organizasyona, termodinamik alanında başarılı çalışmalara imza atmış bir çok akademisyen, eğitimci olarak katıldı. 3 günlük program boyunca Ekserji terimi bir çok açıdan ele […]

Yeditepe Gıda Mühendisliği öğrencileri 12. Ulusal Gıda Kongresi’nde


05-07 Ekim 2016 tarihleri arasında Edirne’de gerçekleştirilen, Trakya Üniversitesi ve Gıda Teknolojisi Derneğinin ortaklaşa düzenlediği 12. Ulusal Gıda Kongresi’nde, Yard. Doç. Dr. Özlem Güçlü-Üstündağ danışmanlığında tamamlanan “Demleme metodu, demleme süresi, limon ve bal ilavesinin siyah çayın toplam fenolik miktarı ve antioksidan aktivitesi üzerine etkisi” isimli lisans bitirme projesinin çıktıları lisans öğrencimiz Kayır Maide HAVVA tarafından sözlü olarak sunulmuştur.   Aynı […]

Belin Eskinazi ve Didem Tavlı tarafından Yrd. Doç. Dr. Sanem Argın danışmanlığında hazırlanan lisans bitirme tezinin sonuçları İsveç’teki ‘11th Pangborn Sensory Science Symposium’ isimli kongrede sunuldu


Bölümümüz lisans öğrencilerinden; Belin Eskinazi ve Didem Tavlı tarafından Yrd. Doç. Dr. Sanem Argın danışmanlığında hazırlanan lisans bitirme tezinin sonuçları ‘A consumer perception study on a functional cream cheese product: Health claims versus sensory attributes” ve “A consumer perception study on  functional drinks: Health claims versus sensory attributes’ başlıklı iki poster olarak 23-27 Ağustos 2015 tarihleri arasında  İsveç’te düzenlenen ‘11th Pangborn Sensory Science Symposium’ isimli kongrede sunulmuştur.

Servet Selin İşgüder tarafından Yrd. Doç. Dr. Sanem Argın danışmanlığında hazırlanan lisans bitirme tezinin sonuçları Bosna Hersek’teki ‘The 3rd International Symposium on Traditional Foods from Adriatic to Caucasus’ isimli kongrede sunuldu


Bölümümüz lisans öğrencilerinden; Servet Selin İşgüder tarafından Yrd. Doç. Dr. Sanem Argın danışmanlığında hazırlanan lisans bitirme tezinin sonuçları ‘Effect of soluble fiber and honey enrichment on the growth of lactic acid bacteria in kefir’    başlığı ile  1-4 Ekim 2015 tarihleri arasında Bosna Hersek‘te düzenlenen ‘The 3rd International Symposium on Traditional Foods from Adriatic to Caucasus’  isimli kongrede poster olarak sunulmuştur.

Öğrencilerimiz İstanbul Hububat, Bakliyat, Yağlı Tohumlar ve Mamulleri İhracatçıları Birliği tarafından gerçekleştirilen Endüstriyel Gıda Tasarım Yarışması’ndan Ödülle Döndü


İstanbul Hububat, Bakliyat, Yağlı Tohumlar ve Mamulleri İhracatçıları Birliği tarafından gerçekleştirilen Endüstriyel Gıda Tasarım Yarışması’nda 130 proje arasından bölümümüz öğrencileri Duygu KıBıCı, Çağla UYSAL, Gizem ÖZAN, Ceren UĞURLU ve Neslihan KAYRA tarafından geliştirilen “tatlı atıştırmalık-nokul pestil” mansiyon ve para ödülüne layık görüldü.

Yeditepe Gıda Mühendisliği Bölümü lisans öğrencileri, İTÜ GMK 2. Ar-Ge Fikirleri Yarışmasında birinciliği aldı…


İTÜ Gıda Mühendisliği Kulübü’nün (GMK) Türkiye çapında tüm gıda mühendisliği lisans öğrencilerinin katılımına açık olarak düzenlediği İTÜ GMK 2. AR-GE Fikirleri Yarışmasına 13 farklı üniversiteden 40 proje başvurusu yapıldı. Yarışmayı üniversitemiz Gıda Mühendisliği Bölümü 4. Sınıf öğrencileri Özge ERMİŞ ve Özge SARIKAYA  “Chia Tohumlu Mahlepli Dondurma” projeleri ile birinci olarak tamamladı.

Sayfa 1 / 212