Haberler

Doktora Öğrencilerimiz Büşra Akınalan ve Ceren Uğurlu, Gıda Mühendisliği 9. Öğrenci Kongresinden Ödül ile Döndü


4-5 Mayıs 2018 tarihinde Malatya İnönü Üniversitesinde düzenlenen  Gıda Mühendisliği 9. Öğrenci Kongresinde, Doktora Öğrencilerimiz  Büşra Akınalan  “Biyobozunur Malzemelerin Gıda Ambalaj Materyali Olarak Kullanımı ve Hemiselüloz” ve Ceren Uğurlu  ve “Gıda Atıklarından Subkritik Su Ekstraksiyonuyla Biyoaktif Maddelerin Elde Edilmesi” başlıklarıyla sözlü sunum gerçekleştirmişlerdir. Ceren Uğurlu yaptığı sunum ile “En iyi Sözlü Sunum” ödülüne layık görülmüştür.  

Prof. Dr. F. Yeşim Ekinci danışmanlığında tamamlanan lisans bitirme projeleri 6. Gıda Güvenliği Kongresi’nde sözlü olarak sunuldu


03-04 Mayıs 2018 tarihleri arasında İstanbul Grand Cevahir Hotel’de gerçekleştirilen Uluslararası katılımlı 6. Gıda Güvenliği Kongresi’nde, Prof. Dr. F. Yeşim Ekinci danışmanlığında tamamlanan bölüm öğrencilerimiz Nursu Gündüz ve Zeynep Sarpkaya’nın “European Cranberrybush Meyve Suyu İlaveli Süt Esaslı Fonksiyonel İçecek İçerisinde Probiyotik Kültürlerin Canlılığı ve Listeria monocytogenes İnhibisyonunun Değerlendirilmesi” isimli  çalışmayı yürüten bölüm asistanlarımızdan Gizem Özan tarafından başarıyla sözlü olarak sunulmuştur.

Dr. Y. Martin Lo’nun Katılımıyla “Global Food Safety Challenges and Opportunities” Başlıklı Seminer Programı Düzenlendi


3 Nisan 2017, Dr. Y. Martin Lo katılımıyla, “Global Food Safety Challenges and Opportunities” başlıklı seminer programı düzenlenmiştir.   “Dr. Y. Martin Lo, CEO & President of Biointellipro LLC, decided to step aside from his 20 years of academic career to focus on his belief of applying “adequate and affordable” technologies to help those in need. He is a strong believer of “when it comes to […]

Bölümümüzde Sanem Çelimli Batuk (Unilever) Tarafından “Gıda Sektöründe Proje Yönetimi” Başlıklı Seminer Düzenlendi


3 Mayıs 2018, günü Sanem Çelimli Batuk’un katılımıyla bölümümüzde “Gıda Sektöründe Proje Yönetimi” başlıklı seminer programı gerçekleşmiştir. Sanem Çelimli Batuk lisans eğitimini Orta Doğu Teknik Üniversitesi Gıda Mühendisliği Bölümü’nde 2011 yılında tamamladıktan sonra Unilever  Araştırma & Geliştirme Departmanı’nda Ürün Geliştirme Mühendisi olarak çalışmaya başladı. Yüksek lisans eğitimini 2014 yılında Boğaziçi Üniversitesi Mühendislik ve Teknoloji Yönetimi Programı’nda tamamladı. Halen Unilever’de AR&GE Müdür Yardımcısı […]

Bölümümüz asistanlarından Selcen Semerciöz, Üniversitemizin düzenlemiş olduğu fotoğraf yarışmasında Ocak ayı 1.si olmuştur.


Bölümümüz asistanlarından  A.Selcen Semerciöz, Üniversitemizin düzenlemiş olduğu “Çalışanların Gözünden  fotoğraflarla Yeditepe’de Yaşam” fotoğraf yarışmasında çekmiş olduğu fotoğraf ile Ocak  ayı 1.si olmuştur.  

Amerikan Mikrobiyoloji Derneğinin (American Society for Microbiology, ASM) Türkiye Genç Temsilcisi Bölümümüz Asistanlarından Gizem Özan Olmuştur


Bölümümüz asistanlarından Biyoteknoloji doktora öğrencisi Gizem Özan, alanında en büyük ve en eski derneklerden biri olan Amerikan Mikrobiyoloji Derneğinin (American Society for Microbiology, ASM) Türkiye genç temsilcisi olmuştur.     https://www.asm.org/index.php/asm-near-you/international-ambassadors  

Bölümümüz asistanlarından Gizem Özan Üniversitemizin düzenlemiş olduğu “Çalışanların Gözünden fotoğraflarla Yeditepe’de Yaşam” fotoğraf yarışmasında 3. olmuştur


Bölümümüz asistanlarından Biyoteknoloji doktora öğrencisi Gizem Özan Üniversitemizin düzenlemiş olduğu “Çalışanların Gözünden  fotoğraflarla Yeditepe’de Yaşam” fotoğraf yarışmasına mikroorganizmayı büyüme ortamında Yeditepe Üniversitesi’nin sembolünü çizerek gelişmesini sağlamış ve bu fotoğraf ile Aralık ayı 3.sü olmuştur.

Öğrencilerimizin Bitirme Tezi ‘4. Uluslararası Multidisipliner Avrasya Kongresin’de


Bölümümüz lisans öğrencilerinden; Aycan Germili, Şeyda Bozgeyik ve Müge Kara tarafından Yrd. Doç. Dr. Sanem Argın danışmanlığında hazırlanan lisans bitirme tezinin sonuçları ‘A gender based study on the perception of sports drinks‘ başlığı ile  23-25 Ağustos 2017 tarihleri arasında Roma‘da düzenlenen ‘IV. International Multidisciplinary Eurasian Congress ‘ isimli kongrede sözlü olarak sunulmuştur.

14. “Ekserji ve Ekserji Uygulamaları Üzerine Yaz Kursu” Programı Gıda Mühendisliği Bölümünde Düzenlendi


Bu yıl 14. sü okulumuz gıda mühendisliği bünyesinde düzenlenen ve organizatörlüğünü Prof.Dr. Mustafa Özilgen ve Prof.Dr. İbrahim Dinçer’in yapmış olduğu “Summer Course on Exergy and Its Applications” organizasyonu büyük ilgi gördü. Ev sahipliğini üniversitemizin yapmış olduğu bu organizasyona, termodinamik alanında başarılı çalışmalara imza atmış bir çok akademisyen, eğitimci olarak katıldı. 3 günlük program boyunca Ekserji terimi bir çok açıdan ele […]

Yeditepe Gıda Mühendisliği öğrencileri 12. Ulusal Gıda Kongresi’nde


05-07 Ekim 2016 tarihleri arasında Edirne’de gerçekleştirilen, Trakya Üniversitesi ve Gıda Teknolojisi Derneğinin ortaklaşa düzenlediği 12. Ulusal Gıda Kongresi’nde, Yard. Doç. Dr. Özlem Güçlü-Üstündağ danışmanlığında tamamlanan “Demleme metodu, demleme süresi, limon ve bal ilavesinin siyah çayın toplam fenolik miktarı ve antioksidan aktivitesi üzerine etkisi” isimli lisans bitirme projesinin çıktıları lisans öğrencimiz Kayır Maide HAVVA tarafından sözlü olarak sunulmuştur.   Aynı […]

Sayfa 1 / 212