FDE465 ‘Gıda Proses ve Tesislerinin Tasarımı’ dersi kapsamında, TÜBİTAK MAM’dan Levent Yasin Kurt öğrencilerimize ‘Gıda işletmelerinde hijyenik dizayn’ üzerine bir seminer verdi

FDE465 ‘Gıda Proses ve Tesislerinin Tasarımı’ dersi kapsamında, TÜBİTAK MAM’dan Levent Yasin Kurt öğrencilerimize ‘Gıda işletmelerinde hijyenik dizayn’ üzerine bir seminer verdi

Konuşmacı hakkında: Levent Yasin Kurt 1981 yılında Çorlu’da doğdu. Ege Üniversitesi Gıda Mühendisliği bölümünden 2004 yılında mezun oldu. Mezun olduktan sonra TÜBİTAK MAM’da Gıda Enstitüsünde araştırmacı olarak işe başladı. Gıda güvenliği yönetim sistemleri konusunda 14 yıl boyunca 1200’den fazla denetim gerçekleştirdi. Denetim ekibi kalite sorumlusu ve denetim ekibi lideri olarak gıda güvenliği denetimlerinde Türkiye’de ilk defa 17020 akreditasyonu sistemini kurarak belgelendirmesini gerçekleştirdi. 2018 yılı itibariyle Ar-Ge çalışmalarına yönelerek alternatif dekontaminasyon metodları ve biyoteknolojik yöntemlerle gıda katkı maddeleri üretimleri konularında çalışmaya başladı. Aynı zamanda Gıda Enstitüsünün Pilot Tesis sorumluluğunu da yürütmektedir. 2012 yılında Yeditepe Üniversitesi Biyoteknoloji bölümünde yüksek lisansını tamamladı ve 2015 yılında yine bu bölümde başladığı doktorasına devam etmektedir.