\ Gıda Mühendisleri için Mikrobiyolojiye Giriş

Gıda Mühendisleri için Mikrobiyolojiye Giriş (FDE 203)

EĞİTİMCİ:

f
Prof. Dr. F. Yeşim Ekinci
Bölüm Başkanı

Mikrobiyoloji biliminin tarihçesi ve gelişimi, mikroorganizmaların bilime ve teknolojiye olan etkileri, prokaryotik ve ökaryotik mikroorganizmaların özellikle bakteri ve virüslerin önemi, mikroorganizmaların sınıflandırılması, evrimi, sitolojisi, genetiği, fizyoloji ve  ekolojisi, mikroorganizmaların laboratuvar ortamında izolasyonu, kültür edilmesi ve tanımlanması. Mikroorganizmaların gıda sistemlerinde ve insanlarda hastalık yapma etkileşimleri, mikroorganizmalar arası iletişim ve ilişkiler. Bu konularda laboratuvar çalışmaları

KATEGORİ:
Lisans, Zorunlu
KREDİ:
4
ECTS:
8