Lisans Ders Programı

Birinci Yarıyıl

KOD Ders Adı Kredi ECTS Önkoşul
Toplam kredi: 17 29
CHEM 111 Genel Kimya I 3 6
COMM 111 Sunum Teknikleri 3 5
FDE 101 Gıda Mühendisliğine Giriş 3 6
MATH 131 Kalkülüs I 4 6
PHYS 101 Fizik I 4 6

İkinci Yarıyıl

KOD Ders Adı Kredi ECTS Önkoşul
Toplam kredi: 18 32
CHEM 112 Genel Kimya II 3 6 CHEM 111
ES 252 Biyolojik Bilimlerin Temelleri 3 5
FE XX1 Serbest Seçmeli 1 3 5
HUM 103 Uygarlık Tarihi 2 3
MATH 132 Kalkülüs II 4 6 MATH 131
PA 108 Sosyal Sorumluluk Projeleri 3 7

Beşinci Yarıyıl

KOD Ders Adı Kredi ECTS Önkoşul
Toplam kredi: 16 30
FDE 206 Gıda Mikrobiyolojisi 4 8 FDE 203
FDE 317 Sürdürülebilir Gıda Sistemleri 3 5
FDE 337 Gıda Formülasyon Mühendisliği 3 5
FDE 353 Gıda Proses Mühendisliği 2 3 7 MATH 241
FDE XX1 Kısıtlı Seçmeli 1 3 5

Altıncı Yarıyıl

KOD Ders Adı Kredi ECTS Önkoşul
Toplam kredi: 18 30
ECON 294 Mühendisler için Ekonomi 3 4
FDE 344 Gıda Teknolojisi 3 5
FDE 350 Gıda Reaksiyonlarının Kinetiği ve Raf Ömrü 3 5
FDE 358 Gıda Kalite Sistemleri 3 6
FDE XX2 Kısıtlı Seçmeli 2 3 5
FE XX2 Serbest Seçmeli 2 3 5

Yedinci Yarıyıl

KOD Ders Adı Kredi ECTS Önkoşul
Toplam kredi: 18 30
FDE 400 Yaz Stajı 0 1 FDE 203, FDE 226
FDE 467 Gıda İnovasyon ve Tasarımı 4 7 FDE 254, FDE 353
FDE XX3 Kısıtlı Seçmeli 3 3 5
FDE XX4 Kısıtlı Seçmeli 4 3 5
FDE XX5 Kısıtlı Seçmeli 5 3 5
FE XX3 Serbest Seçmeli 3 3 5
HTR 301 Atatürk İlkeleri ve İnkılap Tarihi I 2 2

Sekizinci Yarıyıl

KOD Ders Adı Kredi ECTS Önkoşul
Toplam kredi: 17 30
FDE 418 Gıda Sisteminde Dijital İnovasyon 3 5
FDE 492 Mühendislik Projesi 3 8
FDE XX6 Kısıtlı Seçmeli 6 3 5
FDE XX7 Kısıtlı Seçmeli 7 3 5
FE XX2 Serbest Seçmeli 4 3 5
HTR 302 Atatürk İlkeleri ve İnkılap Tarihi II 2 2
Toplam: 140 Kredi, 241 ECTS