Gıda Mühendisliği Nedir ?

Gıda Mühendisliği Nedir?

Gıda Mühendisliği, gıda ürünlerinin, tüketiciye kaliteli ve güvenli olarak sunulması için, tüm süreçlerin (tedarik, Ar-Ge, üretim, kalite kontrol, ambalajlama, depolama ve lojistik) eksiksiz ve standartlara uygun olarak tasarlandığı, takip edildiği ve yönetildiği çok disiplinli bir mühendislik dalıdır.

Yeditepe Üniversitesi, Gıda Mühendisliği Bölümünde dört yıllık eğitim verilmektedir. Bölüme %100 ve %50 bursla öğrenci alınmaktadır.

Çalışma Alanları

Yeditepe Üniversitesi, Gıda Mühendisliği Bölümü mezunları yurt içinde ve yurt dışında gıda ürünlerini üreten, işleyen ve dağıtan şirket ve işletmelerde üretimde, AR-GE, kalite kontrol ve kalite güvence, satış bölümlerinde ve tedarik zincirinde, yönetici, mühendis veya laboratuvar görevlisi olarak çalışabilecekleri gibi kamu personeli olarak bakanlıklarda ve İl Gıda Tarım ve Hayvancılık Müdürlüklerinde de görev alabiliriler. Ayrıca kalite belgeleri veren kurumlarda denetçi olarak da çalışabilirler.

Yeditepe Üniversitesi - Gıda Mühendisliği